Al tijdens mijn studie is mijn interesse voor lesgeven en educatieve projecten ontstaan. Het liefst wil ik dat iedereen weet en ervaart hoe mooi de cello is!

Ik geef les in mijn huis in het Zeeheldenkwartier in vlakbij het centrum van Den Haag aan kinderen vanaf 5 jaar. Af en toe geef ik ook groepslessen voor samenspel, compositie en een beetje muziektheorie op een speelse manier. Denk dan bijvoorbeeld aan gehoortraing en solfege door middel van beweging en kleur. 
Een aantal keren per jaar organiseer ik een leerlingenconcert, waarvoor ik een zaaltje met een mooie vleugel huur.
Dit jaar gaan mijn leerlingen een schaduwspel zelf maken, en de muziek erbij spelen. Dit doen we in een paar dagen in de vorm van een korte cursus bij mij thuis.

 

In de zomer geef ik regelmatig les bij cello cursussen voor volwassenen in Castres (Zuid-Frankrijk) als assistent van Lowri Blake en mijn eigen cursus voor kinderen en volwasssen in Toufailles (Zuid-Frankrijk)

Op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ben ik cellodocent, bij Pi: Muziek voor Kleuters. Hier komen kinderen van rond de 5 jaar oud (groep 2 van de basissschool) een 2-jarig programma volgen, waarbij er in groepsonderwijs op spelenderwijs algemene muzieklessen worden gegeven (BMO - Brede Muzikale Ontwikkeling) en ook instrumentaal onderwijs aan kinderen met speciale interesse voor muziek. Bij Pi kun je kiezen voor cello, viool, blokfluit, contrabas, harp, piano, slagwerk en accordeon. 
Of een kind geschikt is om met dit programma mee te doen (daarmee bedoele we vooral: past het bij het kind? Zou het kind goed mee kunnen komen in de groep en hier enorm van genieten?) testen we tijdens onze testdagen. 
Er zijn ook momenten dat kinderen instrumenten kunnen uitproberen, namelijk op de open dag van het KC (januari) en op de open dag van Pi (april).
Wil je meer informatie over dit programma, of heb je vragen? Stuur mij dan even een mail.